Op zoek naar een goede natuursteenbewerker?

Op zoek naar een goede stagiaire natuursteenbewerken?

Docent Corry Kussendrager in gesprek met een belangstellende op WorldSkills the Finals RAI Amsterdam 2023

Docent Corry Kussendrager in gesprek met een belangstellende op WorldSkills the Finals RAI Amsterdam 2023

Docent Corry Kussendrager in gesprek met een belangstellende op WorldSkills the Finals RAI Amsterdam 2023

In augustus starten ROC Midden Nederland weer mooie opleidingen Natuursteenbewerken. Een student krijgt bij deze opleidingen éénmaal per twee weken gedegen theorie en praktijkles in Nieuwegein. Alle overige dagen is hij of zij inzetbaar voor je bedrijf.

Fantastisch vak

Docent Corry Kussendrager licht toe: “We zorgen er in de opleiding voor dat studenten alle onderdelen van het fantastische vak natuursteenbewerker kunnen volgen. Tijdens een lesdag werken we met presentaties en online quizzes. We geven materialenkennis en tekenen. Daarnaast komen Nederlands en rekenen aan bod. Aan het einde van de dag gaan we actief aan de slag, zoals met vlak hakken, profiel hakken, frijnen en letters hakken. Eén keer per jaar gaan we naar een natuursteengroeve. Waar mogelijk organiseren we daarnaast excursies, zoals een bezoek aan de Dom, die in de steigers staat.”

We organiseren elk jaar excursies.

Excursie Domtoren

Leerzaam

“Tijdens de opleiding koppelen we praktijk en theorie.” zegt Corry. “We geven bijvoorbeeld eerst een presentatie over boogconstructies, in combinatie met een stukje bouwkunst, metselwerk en constructieleer. Daarna tekenen we een boogconstructie met een diameter van ongeveer één meter. Hierbij houden de leerlingen rekening met de lagenmaten, de kopmaten, de sluitsteen en de aanzetstukken. Vervolgens zetten we deze boog fysiek in elkaar in de werkplaats. Na uitharding van de mortel kijken we hoe de krachten lopen en wat er gebeurt als iemand erop gaat zitten. Je snapt het al: dit is geweldig om te doen en in alle facetten leerzaam.”

Het bijwerken van een oude letterplaat

Open Dag ROC Midden Holland

Heb je een natuursteenbedrijf in de omgeving van Utrecht? En ben je op zoek naar één of meer stagiairs? Je bent welkom om op 15 juni 2023 je bedrijf gratis te presenteren op de open avond van ROC Midden Nederland, Voor meer informatie hierover kun je mailen naar Corry Kussendrager via c.kussendrager@rocmn.nl.

Erkend leerbedrijf worden?

Wil je een mooie en belangrijke rol vervullen voor de toekomst van het vakmanschap? Als erkend leerbedriif ben je letterlijk een schoolvoorbeeld voor de branche. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ondersteunt je hierbij graag. Als erkend leerbedrijf kun je bovendien via de site eenvoudig kenbaar maken dat je een stageplek of leerwerkplek beschikbaar hebt.

Subsidie

Als aanbieder van een stageplek of leerwerkplek voor een BBL-student kom je in aanmerking voor een subsidie van ongeveer €2.400 per jaar.