Mogelijkheden zij-instroom

Mogelijkheden zij-instroom

Met de schaarste aan personeel en het tekort aan jongeren op de opleiding proberen we ook zij-instromers als beginnende vakkrachten te enthousiasmeren voor een carrière in de afbouw.

Kandidaten worden meestal aangeleverd door gemeentelijke en uitkering instanties, maar ook krijgen we wel aanvragen van mensen die zich graag willen laten omscholen. Ook statushouders willen graag aan de slag. Afbouwprofs neemt bij deze kandidaten eerst een intake af, waarna een testperiode van twee weken volgt. Op die manier kan de docent beoordelen of de kandidaat geschikt is, de taal voldoende machtig is, de juiste arbeidsethos heeft, etc. Pas als we ervan overtuigd zijn dat ze het werk aankunnen, steken we tijd en energie in hun opleiding.

Succesverhalen

Zij-instroom moeten we zoveel mogelijk benutten. Het voordeel van deze mensen is dat ze vaak enorm gemotiveerd zijn om het vak te leren en weinig ziek zijn. Door de leeftijd kan het wel zijn dat ze minder snel leren en bij statushouders kan een beperkte Nederlandse woordenschat moeilijkheden geven. Gelukkig zijn er ook al diverse succesverhalen, waardoor het voor u zeker de moeite waard kan zijn om via zij-instroom waardevolle nieuwe medewerkers aan te trekken.

Een werkgever kan een werknemer, die nog nooit in de afbouw heeft gewerkt en een opleiding volgt, anders dan een BBL-opleiding, maximaal voor de periode van een jaar een loon betalen volgens een inloopschaal. Hiervoor moet eerst goedkeuring worden aangevraagd bij cao-partijen. Afbouwprofs helpt u ook graag als u een zij-instromer wilt laten opleiden en bij u in het bedrijf wilt laten werken. Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt:

  • Assen
  • Bergen op Zoom
  • Rijsbergen
  • Vroomshoop